DE TOEKOMST… SOMS EEN VAAG BEGRIP

29 mei 2018

Heb je bouwplannen? Dan is het een goed idee om aan de toekomst te denken. Een woning bouwen die op dít moment aan jouw eisen voldoet, is dan wellicht niet de beste keuze.
Wie zegt hoe je toekomst er zal uitzien? Misschien zie je op dit moment nog geen kindervoetjes in je keuken rondtrippelen, maar zullen ze ooit je hart wél sneller laten slaan. Of is het net omgekeerd, en wil je nu wel voldoende ruimte voorzien, maar ben je niet zeker of je ooit aan kinderen toe zal zijn. En vergeet je oude dag niet. Het is altijd fijn te weten dat je de mogelijkheid hebt om in je woning te kunnen blijven wonen, ongeacht je leeftijd of je gezondheid.

Vertel het ons

Daarom is het belangrijk om de nodige flexibiliteit in te bouwen in je plan. Een eerste manier om je toekomstplannen te leren kennen, is een persoonlijke vragenlijst die we je laten invullen. Hierdoor komen we dat beetje extra te weten. Hoe ziet een dag er bij jou uit? Wat zijn je hobby’s en in welke mate vereisen zij bergruimte? Wat vind je vervelend aan je huidige woonplaats? Beschrijf jezelf en je gezin eens? Is interne privacy belangrijk of niet? Wie kookt er en wat doen de andere personen ondertussen? Bouwen we voor een gezin, een samengesteld gezin, fulltime werkende mensen, gepensioneerden of zorgbehoevenden? Kortom, hoe zien jullie de toekomst?

Flexibiliteit daar, waar je dacht dat het niet kon

Hierdoor zetten we je zelf aan het denken en komen er misschien onbewust zaken los, waarvan je niet wist dat ze een probleem vormden. Wanneer we tussen de lijntjes lezen, ontdekken we dingen die van groot belang zijn om het ontwerp aan te passen aan jullie persoonlijkheid en levensstijl. Eventuele twijfels over de toekomst zijn ook belangrijk. Misschien is het best om meteen twee kinderkamers voorzien? Maar waarom niet een open polyvalente ruimte plannen, waar deze kamers later voorzien kunnen worden? Zo vermijd je dat nutteloze ruimtes ontstaan, die wellicht toch slachtoffer zullen worden van een overdaad aan rommel. Zo kan je nu genieten van een extra leefruimte, een hobbyruimte, of zie je een knusse leesruimte of fitness wel zitten.

De mogelijkheden zijn oneindig! Hoe zou jij deze vrijgekomen ruimte invullen?

© Sfera 2020