Half open ééngezinswoning

Type: Nieuwbouw
Bouwwijze: Massiefbouw
Jaar: 2018
Locatie: Diepenbeek

Half open ééngezinswoning

Veel bergruimte en voldoende privacy, dat was de vraag waarmee we aan de slag gingen bij dit ontwerp.
De voorgevel hielden we eerder gesloten. Door het overdragende volume op de verdieping, die wat karakter geeft aan de voorgevel, creëerden we een overdekte inkom beneden.
Door de muur zijdelings door te trekken, zorgden we voor wat extra privacy in de leefruimtes, zonder in te boeten op lichtinval.
Achteraan de woning werd het raam van de keuken opgetrokken tot tegen de dakrand om de ruimte wat meer ruimtelijkheid te geven.
Verder werd er een kastenwand getekend die vooraan begint in de inkomhal en doorloopt tot achteraan in de woning, niet alleen mooi en sfeervol, maar ook functioneel!

Meer referenties

Deze strakke half-open bebouwing toont een mooie harmonie tussen de houten gevelbekleding en de gevelsteen. Achteraan werd een overdekt terras ...
Verder Lezen
Deze bewoners hadden nood aan een grotere keuken en meer privacy in de tuin. Door de plaatsing van de uitbreiding ...
Verder Lezen

Bekijk meer projecten

Wij luisteren naar jouw verhaal

Contacteer ons en vertel ons alles over jouw droomwoning

Vrijblijvend kopje koffie?

Sfera Architecten

Bij Sfera architecten ontwerpen we volgens de Sfera levensstijl waarbij je niet enkel positief leeft in je woning, maar jij je woning ook positief beleven kan. We combineren sfeer, energie en rust met actief gezonde elementen. We luisteren steeds naar het verhaal achter je woorden en ontwerpen hiermee een sfeervolle, strakke woning die de vier Sfera pijlers volledig op maat van je eigen levensstijl en persoonlijkheid combineert. Op deze manier zetten we gezond bouwen om naar gezond wonen en leven.

Lees meer

over-sfera-bg-1
© Sfera 2019