Open eengezinswoning

Type: Nieuwbouw
Bouwwijze: Houtbouw
Jaar: 2017
Locatie: Kortessem

Open eengezinswoning

Deze moderne woning wordt opgetrokken in houtskeletbouw. Enerzijds wou de bouwheer graag veel zonlicht binnenhalen via de voorgevel, maar anderzijds was privacy en rust ook belangrijk. De gesloten voorgevel zorgt voor voldoende privacy in de achterliggende leefruimtes. Via het raam bovenaan in de voorgevel dat uitgeeft op een grote vide wordt er echter veel zonlicht naar binnen getrokken. Op deze manier werd de contradictie in het bouwprogramma creatief opgelost. Achter de tuinmuur is de woning volledig opengetrokken met zicht op de omliggende velden, zodat het er zalig genieten is van rust, privacy, omgeving en licht, zonder compromis.

Meer referenties

Deze strakke half-open bebouwing toont een mooie harmonie tussen de houten gevelbekleding en de gevelsteen. Achteraan werd een overdekt terras ...
Verder Lezen
Deze bewoners hadden nood aan een grotere keuken en meer privacy in de tuin. Door de plaatsing van de uitbreiding ...
Verder Lezen

Bekijk meer projecten

Wij luisteren naar jouw verhaal

Contacteer ons en vertel ons alles over jouw droomwoning

Vrijblijvend kopje koffie?

Sfera Architecten

Bij Sfera architecten ontwerpen we volgens de Sfera levensstijl waarbij je niet enkel positief leeft in je woning, maar jij je woning ook positief beleven kan. We combineren sfeer, energie en rust met actief gezonde elementen. We luisteren steeds naar het verhaal achter je woorden en ontwerpen hiermee een sfeervolle, strakke woning die de vier Sfera pijlers volledig op maat van je eigen levensstijl en persoonlijkheid combineert. Op deze manier zetten we gezond bouwen om naar gezond wonen en leven.

Lees meer

over-sfera-bg-1
© Sfera 2021